Theorie en het Chauffeursdiploma (Code 95)

Chauffeurs die een vrachtauto willen besturen waarvan de toegestane maximummassa (= ledige massa plus het maximum toegestane gewicht aan lading) meer dan 3500 kilogram bedraagt, moeten in het bezit zijn van het rijbewijs categorie C (vrachtauto). Om in het bezit te komen van het rijbewijs moet u twee theorie-examens doen en een praktijkexamen. 

De twee theorie-examens zijn:
    • Module 1 (Verkeer en techniek)
    • Module 2 (Administratie) 

Als u ook uw vakbekwaamheid wilt behalen, dan is het verstandig om dit direct te doen. Het examen Module 1 is namelijk hetzelfde examen. Het examen voor Module 2 vereist voor de vakbekwaamheid iets meer kennis en geldt ook voor het rijbewijs. Naast onze klassikale trainingen verzorgen wij deze cursus ook interactief (via de PC).

U heeft uw vakbekwaamheid nodig als u: 
       • voor uw beroep rijdt en 

In de richtlijn vakbekwaamheid is vastgelegd dat personen die een C-rijbewijs bezitten met een afgiftedatum voor 10 september 2009, automatische vakbekwaam zijn. 

De extra examens voor de vakbekwaamheid (het chauffeursdiploma) zijn:
    • Module 3 (Cases) 
    • Praktische Toets
    • Toets Besloten Terrein

Klik hier voor de vrijstellingen.
 

Examens gewijzigd per september 2008
Vanaf september 2008 zijn de examens voor het rijbewijs en de vakbekwaamheid gewijzigd. Alle EU landen moeten vanaf deze datum namelijk voldoen aan nieuwe regels over vakbekwaamheid van beroepschauffeurs. 

Vanaf deze datum is het gewicht van het voertuig geen vereiste meer. U heeft dan ook met een lichter voertuig (toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg) 
een chauffeursdiploma nodig! 


Klik hier om meer informatie aan te vragen.

    

 

Oefenvragen

 

 

Klik hier voor de planning
Planning 

Klik hier voor de prijslijst
Prijslijst

 

 

AANMELDEN
of Info